O mně
Moje profesní kariéra pizzaře začala v roce 2002. Během následujících deseti let jsem vystřídal přibližně deset pizzerií v Praze, kde jsem nasbíral mnoho cenných zkušeností a prohloubil své znalosti o výrobě pizzy. Nějakou dobu jsem také spolupracoval s italskou školou pizzy a účastnil se společných akcí v Itálii.
Nejvíce mě zaujala pizzařská disciplína, tzv. pizza akrobacie. Když jsem začínal, YouTube ještě neexistoval (byl spuštěn až v roce 2005), a tak nebylo žádné místo, kde bych se mohl učit od ostatních. Veškeré triky, které jsem se naučil, jsem si sám vymyslel – metoda pokus-omyl byla jedinou cestou. Díky tomu je můj styl házení pizzy odlišný. V roce 2007 jsem se dozvěděl o pořádání pizzařské soutěže v Kolíně nad Rýnem, kde jsem vyhrál třetí místo.
Od té doby jsem se zúčastnil mnoha soutěží, a to jak v Itálii, tak v USA. Mezi mé největší úspěchy patří první místo v pizza akrobacii na soutěži v New Yorku v roce 2009. Mimo jiné jsem se účastnil těchto prestižních akcí: 1. Olimpiade della Pizza v Salsomaggiore Terme, 6. Campionato Nazionale di Pizza v Neapoli a 23. Campionato Mondiale della Pizza v roce 2014. Objevil jsem se také v televizní soutěži Československo má talent a předvedl svou show na mezinárodním festivalu jídla v Kataru.
Na všechny soutěže jsem trénoval s klasickým těstem, protože na evropském trhu tehdy neexistoval žádný pizzový trenažér. Po návratu ze soutěže v New Yorku mě napadlo takový trenažér vytvořit. V roce 2009 jsem navrhl technologický postup výroby a pořídil potřebné vybavení. Složení silikonu jsem optimalizoval tak, aby výrobek co nejvěrněji napodoboval těsto na pizzu, a celý proces jsem konzultoval s mistry v oboru.
Dnes, po patnácti letech, je produkt Pizza di gomma – Spinning Dough nejpoužívanějším pizzovým trenažérem na světě.
Mimo svou profesi jsem hrdým otcem čtyř dětí, věřícím a členem Jednoty bratrské. Svou práci beru jako službu lidem a vždy se snažím vyjít vstříc požadavkům svých zákazníků.
V případě zájmu o pizza akrobatické vystoupení na vaší akci mě můžete kontaktovat. »Více informací«