Vše o těstě - Skvělá pizza začíná skvělým těstem

Pizza je tradiční italské jídlo a výroba tohoto pokrmu se řídí jistými pravidly. Jedinečný koncept „vše o těstě“ obsahuje kompletní informace o tom, jak všechny základní složky těsta v těstě pracují a jaký díl práce v procesu kynutí a zrání zastávají. Více než sto otázek je systematicky zařazeno do devíti kategorií, které mimo jiné hovoří o základních principech a postupech, které by se při přípravě těsta měly dodržovat. Otázky a odpovědi vycházejí z odborných publikací na italských serverech nebo výzkumů amerického vědce Toma Lehmanna ředitele amerického institutu pekařství.

Mouka

Obsahuje veškeré informace o mouce (ohledně pizza těsta). Zde mimo jiné zjistíte, jaké látky mouka obsahuje, proč je důležité používat kvalitní mouku a jaký je rozdíl mezi kynutím a zráním těsta.
více informací

Cukr

Mouka sama osobě obsahuje dostatek cukru (glukózy) pro výživu kvásku. Je tedy nezbytně nutné přidávat do těsta nějaký další cukr? Na tuhle a další otázky odpovídá tato sekce.
více informací

Sůl

Pro picaře velmi hodnotná kapitola o tom, jaké funkce sůl (kromě chuti) zastává a proč se nikdy nedává do přímého kontaktu s droždím.
více informací

Droždí

Jaké jsou příznivé a nepříznivé podmínky pro činnost droždí.
více informací

Tuk

Jaké jsou výhody a nevýhody přidání oleje, nebo tuku a proč by se měl olej přidávat vždy až na konci hnětení.
více informací

Těsto

Jaké je správné vložení přísad do hnětacího stroje, co znamená „snap-back“ a jak se mu vyvarovat.
více informací

Mléko

...
více informací

Vejce

Náleží do pizza těsta nějaká vejce?
více informací

Fyzikálně chemické změny při pečení pizzy

Kapitola přináší vhled do chemického procesu probíhajícího uvnitř těsta.
více informací
Kopírování či přenos tohoto souboru na jakýkoliv jiný web nebo šíření je výslovně zakázáno.